Skala och skiva äpplena och fördela dem i en smörad pajform och pudra på med valfri mängd kanel. 4 stora äpplen. Fördela degen över äpplena och grädda i 200° i ca. 4 stora äpplen
Är det något som vi båda förknippar med besök på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn så är det de där knäckiga, sockersöta, knallröda, kanderade äpplena på pinne
En mild rätt med små söta bitar av äpple och curry som passar dem flesta i smaken tror jag ^^. Denna gång så är det inte min tallrik jag har tagit kort på heller så ni bara vet, det är därför det ser lite tråkigt ut med uppläget och när det inte finns sköna gröna grönsaker till
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Jag sötar istället min sylt medäpple och honung, jättegott. Även om man kokar sylt med en hel del socker och det därmed inte är särskilt nyttigt så är det ändå en ren produkt som man vet vad den innehåller
Mina bollar är smaksatta med karamelliserad mjölk vilket gör att de får en ljuuuuvlig smak av kola. Smaka gärna av smeten om du vill ha med smak av vanilj, kakao, kola eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.