Ta ut lergrytan och sila ifrån skyn ner i en gryta. Lägg lergrytan i vatten minst 15 min. Tro det eller ej, men vi äter inte bara vildsvin och julgodis även om det kanske kan verka så ibland
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar
Steken får gå i lergrytan i 120 grader till den har uppnått en temperatur på 70 grader i kärnan. Den får sedan ligga kvar i lergrytan i ca 20 minuter innan jag tar upp den och låter den vila i ytterligare en kvart utanför
Ta bort ev hinnor från kötten och lägg i lergrytan. Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.