Bröd

Bröd

DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

 Så har jag äntligen fått tid till att göra bröd med min surdeg. Att baka med surdeg är absolut inte svårare än något annat bröd men det kräver lite mer tid eftersom degen behöver en längre vila jämfört med vanliga bröd
Surdegsbrödens Konung!

Surdegsbrödens Konung!

Jävlar rent ut sagt vad lyckat brödet blev. Det här är tredje gången jag bakar just det här surdegsbrödet, och första gången som det blev exakt, exakt så som jag ville
Havrelimpor på surdeg à la Filippa

Havrelimpor på surdeg à la Filippa

Efter att ha intagit ett halvtorrt bröd till frukost (jo, jag vet. svaret på torrt bröd är brödrost. Min kära brödrost har dock nyligen havererat, till min stora sorg, och jag har ännu inte kommit mig för att införskaffe någon ny
Hembageri

Hembageri

Därför bestämde jag mig för att passa på att ha en bakdag innan allt drar igång igen och fylla frysen med färskt bröd (nu när det börjar finnas plats över i den)
Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Låt bröden svalna på galler. Smakar bra även då brödet inte är dagsfärskt. Värm ugnen till 250C, spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta precis innan bröden sätts in
Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid
Gammeldags danskt rågbröd

Gammeldags danskt rågbröd

Givetvis går det att ersätta den krossade rågen med krossad vete och tillsätta vetemjöl om man vill ha ett mildare "rågbröd"