Så har jag äntligen fått tid till att göra bröd med min surdeg. Att baka med surdeg är absolut inte svårare än något annat bröd men det kräver lite mer tid eftersom degen behöver en längre vila jämfört med vanliga bröd
Jävlar rent ut sagt vad lyckat brödet blev. Det här är tredje gången jag bakar just det här surdegsbrödet, och första gången som det blev exakt, exakt så som jag ville
Efter att ha intagit ett halvtorrt bröd till frukost (jo, jag vet. svaret på torrt bröd är brödrost. Min kära brödrost har dock nyligen havererat, till min stora sorg, och jag har ännu inte kommit mig för att införskaffe någon ny
Därför bestämde jag mig för att passa på att ha en bakdag innan allt drar igång igen och fylla frysen med färskt bröd (nu när det börjar finnas plats över i den)
Låt bröden svalna på galler. Smakar bra även då brödet inte är dagsfärskt. Värm ugnen till 250C, spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta precis innan bröden sätts in
Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid