Idag erbjöd bybutiken hel inhemsk gös som var fiskad igår, så kunde inte låta bli att köpa den. Be fiskmästaren tömma buken på fisken och sen är det bara att fylla den med örter (jag använde dill och basilika), citronklyftor, lite purjolök, salt, peppar och olivolja (och en klick smör)
Vi har också ätit den till kycklingfärsbiffar med klyftpotatis. En del av min ramslök använde jag alltså till att göra ett jättegott örtsmör som smakar fantastiskt till både kött, fisk och vegetariskt
Fyll upp med vatten så att det täcker filéerna. Idag var det faktiskt första dagen vi grillade, som ni förstår så är vi inga stora fantaster när det gäller grillning
Som sås kan du göra en enkel kvarg- eller creme fraiche baserad såsmed salt, peppar, röd rom och dill och/eller servera fiskenmed den smakrika skyn som bildas i formen från smöret, citronen, örterna, fisken och kryddorna
Jag tycker det är lätt att laga och det är också något som alla gillar. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Vi firade ju lite här i söndags som ni kanske läst, men som det firarglada paret vi är så kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att smygstarta redan på lördagskvällen
Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Saknar Maria, måste hinna messa henne i kväll också
Eftersom laxbitarna man köper (speciellt de frusna) varierar en hel del i tjocklek så är att använda en ugnstermometer det bästa tipset vi kan ge er, för att få en så saftig fiskmiddag som möjligt
Vik ut flikarna så att det blir som en blomma. Gör såmed resten av skinkskivorna. Rulla ihop en skinkskiva till en liten rulle och vik på mitten och ställ med den vikta delen neråt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.