2 fantastiska
ägg kläcktes i närmsta stekpanna och snart stod jag där förvånad och glad på samma gång över att det fanns en underbart väldoftande maträtt till en hungrig själ.
Varje år när jag gör min skinka tänker jag på hur god den ska bli i pytt i pannan. Pytt i panna-dags. Självklart älskar jag de första skinkmackorna, men när man börjar återgå till det rökta skinkpålägget och fortfarande har julskinka kvar vet man att det är dags
Detta recept påpytt med sötpotatis och zucchini är gott till kyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grillad halloumi som proteinkällor
Som extra piff på min Norrlandspytt, tog jag några skivor Västerbottenssmör. Pytt med vilda smaker. Inte mycket längre tid för tillagning än den frysta påpåse, men så otroligt mycket godare och nyttigare
Därför lagar jag min pyttpå oxfilé, gul lök och råstekt potatis. Skulle anta att man pytsar ihop den på gamla rester men nu råkar det vara så att jag sällan har mycket av sådana
Stek små plättar i smör på båda sidor tills de är fasta och har fått fin färg. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Ost- och skinkpaj – quiche – är både gott och festligt, så varför inte göra en på julens rester. Använd strimlor av julskinka och riv av den härliga julosten och du har vips en riktig festmåltid att bjuda nära och kära (eller dig själv) på
Nyårsdagen är tydligen den största pizzadagen på året – ganska märkligt faktiskt tycker jag. Och pizza på julrester är perfekt, att använda den goda och saftiga julskinkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.