Mina favoriter

Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter
Amerikanska plättar med blåbär och likörgrädde

Amerikanska plättar med blåbär och likörgrädde

En alldeles förträfflig och lättlagad dessert är detta. Plättssmet. 1,5 dl vetemjöl1 dl majsmjöl (obs EJ maizena vilket är majsstärkelse)2 tsk bakpulver0,5 tsk salt1 msk socker2,5 dl mjölk0,5 dl smält smör1 äggBlanda de torra ingredienserna
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Skrotbullar på rågsurdeg

Skrotbullar på rågsurdeg

Dag 1. 2,5 dl krossad råg / 0,5 dl linfrön / 0,5 dl solrosfrön / 0,5 dl pumpafrön / 4,5 dl kokande vatten
Rågsurdegsgrund

Rågsurdegsgrund

Så här startar du din "grund". Den går sen att spara i princip hur länge som helst, det enda du behöver göra är att "mata" den, vilket blir lite per automatik när man bakar
Rågsurdegsfrallor med tranbär

Rågsurdegsfrallor med tranbär

Äntligen tror jag att familjen är på banan igen, även om minstingen snörvlade misstänksamt i morse. Efter en veckas förkylningar så behöver hemmet städas och frysen fyllas med bröd då de goda rågsurdegsfrallorna med tranbär som jag bakade förra helgen nu är slut
DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

 .  Så har jag äntligen fått tid till att göra bröd med min surdeg. Att baka med surdeg är absolut inte svårare än något annat bröd men det kräver lite mer tid eftersom degen behöver en längre vila jämfört med vanliga bröd
LCHF-knäckebröd!

LCHF-knäckebröd!

Dags att bli lite nyttigare igen veckan efter påskhelgen. Det blev mycket godis här hemma i år och även jag åt en del, jag som normalt sett inte frestas särskilt mycket av godis