RågsurdegsgrundDag 1, kväll100 gram rågmjöl100 gram rivet äpple150 gram vatten (40 grader)Blanda allt i en rymlig burk, gärna en glasburk för då kan du se din surdeg lättare, den blir som en tjock gröt ungefär och ställ den sedan på ett varmt ställe, tex i skåpet ovanför kylen
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. 1-2 dl rågsurdegsgrund
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. 1-2 dl rågsurdegsgrund
½ dl rågsurdegsgrund. På kvällen. Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur under natten
1 dl rågsurdegsgrund3 dl ljummet vatten3 dl rågmjölBlanda ovanstående ingredienser i en bunke som du sedan täcker med plastfolie och låter stå på ett varmt ställe under natten, helst runt 20-25 grader. 1 dl rågsurdegsgrund
100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund. Bakade lite härligt gott vörtbröd i veckan. Så gott till lite nygriljerad julskinka eller med några skivor god cheddarost på
ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
60 g rågsurdegsgrund. 60 g rågsurdegsgrund. Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Brödet blev riktigt bra men jag skulle nog ha jäst degen på ett annat sätt
Jag har ofta dragit mig för surdegsbakandet på grund av tiden men när man väl har en rågsurdegsgrund som står i kylen så går det att fixa ihop det bra med vardagsbestyren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.