CreamScones. Äkta Engelska Scones med grädde i smeten & till dem den ljuvligt goda krämen Lemon Curd. Använd en stor bunke för att röra ihop mjöl, socker, bakpuler och salt
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Så nu fick det bli scones, som jag inte gjort på hur länge som helst, med lite matigare touch. Att göra eget matbröd tycker jag är otroligt roligt och gott men tyvärr tar det ju ganska lång tid, för det mesta, med jäsning m
Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna
Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa
Fyll en gryta till hälften med vatten och värm så att det sjuder mycket lätt. Placera skålen i grytan och låt den stå i 1½ timme. Ta skålen ur vattenbadet efter 1½ timme och ställ den i kylskåpet mellan 10-12 timmar
Blanda i det rumstempererade smöret och sist filmjölken. Forma till antingen två stora eller 4 mindre scones. Grädda i 10-12 min tills de fått en fin gyllenbrun färg servera nygräddade med ost och marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.