Lussekatter / Lussebullar - Glutenfria & Ekologiska. Nyp sedan ihop Lussekatterna och rulla dem lite lätt, snurra dem sedan i ändarna tills de får den klassiska Lussekatt-formen
Recept och bilder är från denna blogg. Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
I morse blev det därför Pepparkaks-proteinpannkakor till frukost. Jag har redan lite smått börjat att försöka göra nyttigare varianter av alla klassiker och kommer att dela med mig av recepten under närmsta veckorna
-). Har man provat förra årets recept kan man se att mjölmängden är mindre, men det beror på att jag har haft i två naturligt glutenfria mjölsorter bl a jyttemjöl – som suger åt sig mer vätska
FacebookTwitterE-postRedditLinkedInPinterestSkriv utGoogleTumblrGillaGilla Laddar. Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om
Arbeta in resterande mängd mjölmix lite i taget - degen ska vara lite klibbig, men hanterbar. Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.