Mina favoriter

  • 21 Recept
Mina favoriter

Medelhavsabborre

1.  Fjälla fisken och skär ut filéer. Salta och sockra fiskfiléerna. Låt dem stå i rumstemperatur medan grönsakerna wokas

Långbakad grissida med morotspuré

För 4 personer ca 600 g färskt sidfläsk i bit 2 tsk timjan 2 tsk rosmarin 2 msk flytande honung smör, olivolja salt, peppar Morotspuré 4 morötter 1 gul lök 2 dl vatten + 1 tsk konc kycklingfond 2 msk crème fraiche 1–2 krm malen spiskummin Sallad 5 msk pinjenötter 100 g champinjoner 1 schalottenlök 1 syrligt äpple 50 g ärtskott 70 g salladsskott 2 msk vitvinsvinäger Gör så här
Potatisrosor med vitlök

Potatisrosor med vitlök

Sätt ugnen på 150°. Skala och skölj potatisen. Smöra 4 muffinsformar. Skiva potatisen 1 mm tjock med mandolin eller osthyvel
Gräddkokt havskatt

Gräddkokt havskatt

Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Tar man den tid man tror det tar och halverar den så brukar det bli ganska bra
Havskatt med kräftor

Havskatt med kräftor

Absolut underbart gott. Måste testas. Det här är ett modifierat recept från ”Stora fisk- och skaldjursboken” av Susanna Tee
John Collins

John Collins

Familjen Collins är en härlig, frisk familj. The grand old man får väl sägas vara Tom Collins som de allra flesta känner till
Vaktlar

Vaktlar

Franska lyx-frysmatkejdan Picard har öppnat en butik i Hornstull. Intressant, för nu finns plötsligt tillgång till råvaror som annars inte är så lätta att få tag på
Vaktel fylld med anklever

Vaktel fylld med anklever

I mitten på 90-talet blev jag bjuden av min orkesterkollega, Hasse Trombon, på bättre restaurang där jag för första och enda gången (tills ikväll) smakade ankleverpastejfylld vaktel
Vaktel med hallonsås

Vaktel med hallonsås

Små späda fåglar och söta bär. Lite lyxigt och lite pilligt, men framförallt gott. 4 personer. Ingredienser
Sesampanerad lax med wokat grönt

Sesampanerad lax med wokat grönt

Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Saltra och peppra bitarna. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön
Fylld bläckfisk och sötsur sås

Fylld bläckfisk och sötsur sås

Första gången jag åt stekt bläckfisk va det något av det bästa jag ätit. första gången jag skulle laga det själv va det nog något av det segaste jag ätit haha
Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Fylld bläckfisk – sällsynt och berusande gott!

Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Pasta med kräftstjärtar

Pasta med kräftstjärtar

Recept på goda middagar som går snabbt att laga kan man inte få för många av. Jag gjorde en pastasås med kräftstjärtar och till den serverades färsk pasta
Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Tre ord. Gör denna fiskrätt. Tanken var från början att jag skulle göra en fisksoppa men det slutade i att den blev mer grytlik på något vis
Citrus- och chilisill

Citrus- och chilisill

Dags för sill nummer två i midsommarkavalkaden. En lite roligare citrus- och chilisill med både syra och sting
Chilisill

Chilisill

 Jag har som stående tradition att skapa olika sillar till de högtider där den är en del av måltiden, dvs jul, påsk och midsommar

Smalahove

Beregn 1/2 smalahove pr. person Smalahove bør vannes ut i minimum 4 timer eller over natten. Legg smalahove på pinner slik som pinnekjøtt og sett på lokket