För 4 personer ca 600 g färskt sidfläsk i bit 2 tsk timjan 2 tsk rosmarin 2 msk flytande honung smör, olivolja salt, peppar Morotspuré 4 morötter 1 gul lök 2 dl vatten + 1 tsk konc kycklingfond 2 msk crème fraiche 1–2 krm malen spiskummin Sallad 5 msk pinjenötter 100 g champinjoner 1 schalottenlök 1 syrligt äpple 50 g ärtskott 70 g salladsskott 2 msk vitvinsvinäger Gör så här
Det är inte svårt att laga fisk, det man behöver tänka på är att inte tillaga den för länge. Tar man den tid man tror det tar och halverar den så brukar det bli ganska bra
Franska lyx-frysmatkejdan Picard har öppnat en butik i Hornstull. Intressant, för nu finns plötsligt tillgång till råvaror som annars inte är så lätta att få tag på
I mitten på 90-talet blev jag bjuden av min orkesterkollega, Hasse Trombon, på bättre restaurang där jag för första och enda gången (tills ikväll) smakade ankleverpastejfylld vaktel
Första gången jag åt stekt bläckfisk va det något av det bästa jag ätit. första gången jag skulle laga det själv va det nog något av det segaste jag ätit haha
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Recept på goda middagar som går snabbt att laga kan man inte få för många av. Jag gjorde en pastasås med kräftstjärtar och till den serverades färsk pasta
Beregn 1/2 smalahove pr. person Smalahove bør vannes ut i minimum 4 timer eller over natten. Legg smalahove på pinner slik som pinnekjøtt og sett på lokket