Blanda ingrediensernatill såsen. Skär svampen imindrebitar och stek den i smör i en stekpanna. Rör i kräftstjärtarna utan spad, salt, peppar och gräslök
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Förra veckan hade vimina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt viräkcocktail, varmrätten blev en likadanoxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Jag har nu börjat köpa hel färsk kyckling som jag styckar själv. Denna gång för filéernas skull. Låren och skrovet hamnade i frysen i väntan på framtida eskapader
Men den kräver sinrödvinssås däremot. En riktigtfin, långlagad rödvinssås som fått puttra och reducera ner med härliga smaker, syran av rödvinet och den smakrika kalvfonden, det går inte att beskriva hur bra det passar ihop
Enkelt tillagadrödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Vispa upp äggen i en skål. Blanda i gräddmjölken och osten. Tillsättlite salt och en nypa vitpeppar. Ställ en kastrull på svag värme, smält smöret och häll i smeten och rör sakta med en flat träsked
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Grovhacka vitkålen och stek i smör. Servers med rårörda lingon. SmakligMåltid. Mir77. tis, 2014-01-07 19. 90min. 2 Tillsättsirap, soya ,Buljongtärningen och bryn till en fin gyllenbrun färg. Blanda potatismoset, råa blandfärsen och 3/4 av stekta kålen. Lägg allt i en form samt toppa med sista kålen för att sen grädda på 175 grader i ca 60 min. tis, 2014-01-07 19. 2 Tillsättsirap, soya ,Buljongtärningen och bryn till en fin gyllenbrun färg
Lax smaksatt med flädersaft och citron som smälter i munnen. Tillsammans med len, grovkornig senapscrème fraiche, krispiga betor och dillblir detta en ny succé på julbordet
Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuterinnanservering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt