Foliebakad fjällrödingmed stor klyftpotatis. I dag lagar vi foliebakad odlad fjällröding. Man ska se upp med vad man äter för fisk, döda hav och en icke hållbar utveckling är inget som ska främjas
Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel. Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för den delen, vad vet jag
Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon. Röding och Gräddstuvad Grönkål med Mese 1 Fjällröding 4 blad Grönkål 2 dl Vatten 1 tsk Ekologiskt Buljongpulver 1+1 msk Smör 1 tsk Messmör 1 dl Grädde Havssalt Skär bort den grova delen av stocken på grönkålen, skär resten i bitar. Fräs 1 msk smör med den förvällda kålen nån minut, tillsätt messmör och grädde
Dela och lägg trattkantarellerna i en stor bunke med vatten. Stek på medelvärme några minuter. Koka ihop såsen och späd med vatten lite i taget till lagom tjocklek
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Fyll fiskarna med fyllningen. Servera fisken med kokt potatis, grillad sparris och dijonsås. Pensla halstret med lite rapsolja så fastnar inte skinnet i gallret lika lätt
4 4 ägg Vinägrett 1 silverlök 1 kruka dill 1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g) 150 g smör 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt svartpeppar Röding och sallad 2 hjärtsalladshuvuden ca 600 g fjällrödingfilé 1 msk olja Till servering kokt färskpotatis Lägg till i inköpslistan
Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm. Fräs löken i rapsolja med potatisen, slå på vatten och buljongtärning
Sätt en stekpanna på medelstark värme och strö ganska rikligt med flingsalt i pannan. Gnid in filéernas skinnsidor med lite olivolja, lägg filéerna i stekpannan med skinnsidan ner och peppra
Jordärtskockspuré300 g jordärtskocka 400 g potatis 0,5 msk salt 1 l vatten 50 g smör 2 dl vispgrädde 1 tsk citronskal, finrivet 1 krm salt 1 krm peppar
Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm. Fräs löken i rapsolja med potatisen, slå på vatten och buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.