Gör så här Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg. Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Sätt ugnen på 175 grader
Eftersom jag hade lite ingredienser kvar sen jag gjorde lakritsfudge och bananfudge förra veckan så blev det till att använda lite "rester" och göra en egenkomponerad fudge
Idag bestämdes att M ska börja med ett litet projekt. Vi har ju haft våra hönor i 1½ år och ingen utav dom har visat något intresse av att vilja ruva, så nu får M agera höna med hans hemmagjorda äggkläckningsmaskin
Efter en enormt produktiv eftermiddag var vi helt slut och tokhungriga. Blev Hemmagjorda Hamburgare. Johan är så stolt över sin hamburgerpress så jag tog ett steg åt sidan och fixade dukning och tillbehör
Att temperera chokladMetod med marmorskiva. Finhacka chokladen och värm i vattenbad till 48-50 grader (var mycket noga med att inte en droppe vatten kommer i chokladen)
2 dl Nyponmarmelad med inslag av mörkt socker och vanilj. Nu är det säsong för nypon och i år har jag bestämt (igen) att försöka göra något av dem och inte bara äta dem naturella
Vad ska man äta för efterrätt då. ja kanske något av detta lockar. Cheesecake med nutellaBotten100 g smör150 digestivekex150 g chocolate chip cookies(eller så kan du göra en kladdkakebotten som en kollega till mig alltid gör och hon hälsar att det är också himla gott
Förutom att våra egna tomater hittade hem till storstan, fick vi ett lass av finaste M. Med köket fullt av härliga tomater i olika färger och former blev det så klart en väldigt vacker tomatsallad, men också en kanonkod tomatmarmelad
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta