Bröd utan jäst

Bröd utan jäst

Moas nyttiga bröd

Moas nyttiga bröd

Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler. 6½ dl grahamsmjöl1 dl vetemjöl
Grovt Lingonbröd

Grovt Lingonbröd

Sista ändringen var att jag inte hade någon naturell filmjölk hemma utan blandade i filmjölk med svartvinbärssmak
Nyttigt morotsbröd

Nyttigt morotsbröd

Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
Nyttigt viktväktarbröd

Nyttigt viktväktarbröd

1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Nyttigt bananbröd

Nyttigt bananbröd

Då blir den lätt degig och passar då inte lika bra som matbröd, utan mer som en kaka. Jättegott att ha som ett litet mellanmål eller som extra tillbehör till flingtallriken på morgonen då de inte blir så stora utan perfekt snack size
Lättbakat solrosbröd

Lättbakat solrosbröd

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Låt brödet svalna på galler
Snabbt frukostbröd med kvarg

Snabbt frukostbröd med kvarg

Jag älskar att stiga upp ganska tidigt på helgmorgnarna och baka något snabbt och enkelt bröd till frukost
Grovt glutenfritt bröd

Grovt glutenfritt bröd

Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Fantastiskt bröd...

Fantastiskt bröd...

Rör ner vatten och jäst tills det lösts upp. Väldigt nöjd med brödet jag bakade idag. När den jäst klart knåda den litegrann igen
Bröd med frön och nötter

Bröd med frön och nötter

Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och klicka i honung. Jag testade ett nytt bröd som blev väldigt, väldigt gott
Grovt bröd

Grovt bröd

Rör så att jästen löser sig. 50 g jäst. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet
Smarrigt bröd

Smarrigt bröd

Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk
Valnöt/sultanrussin/aprikos bröd

Valnöt/sultanrussin/aprikos bröd

Detta bröd bakade jag i dag. O)Och så har jag konstaterat att jag måste köpa mig en vassare kniv så jag kan sinitta bröden snyggare
Oknådat bröd, från New York

Oknådat bröd, från New York

Låt svalna på galler utan bakduk. Ta ut formen ur ugnen när brödetjäst färdigt. Smula jästen i en annan skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig
Ciabatta bröd

Ciabatta bröd

Smula jästen i en bunke häll över yoghurt och vatten och rör till jästen löst upp sig. Ytterligare ett bröd på temat picknick
Bara bröd

Bara bröd

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Jag har haft bröddille den sista tiden, i höstas blev jag så otroligt trött på köpt bröd så nu bakar vi så det står härliga till här hemma
Bröd i gjutjärnsgryta

Bröd i gjutjärnsgryta

Baka brödutan knådning. Ingen glutenstruktur alls och framförallt ingen chans att den skulle orka hålla formen när den jäste, det var bara att börja om
Ljust bröd med havrekli

Ljust bröd med havrekli

När degen har jäst klart, är det dags att baka. Snitta bröden några gånger, och lägg bröden på plåten/bakstenen i ugnen
BRÖD MED SNABBSURDEG

BRÖD MED SNABBSURDEG

 Det här brödet blev väldigt syrligt och gott. Häll upp degen utan att arbeta den på bakbord. Blanda vatten och jäst
Källan bröd

Källan bröd

Blanda jäst och vatten. 1/8 pkt jäst. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim