Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem. Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke
1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Då blir den lätt degig och passar då inte lika bra som matbröd, utan mer som en kaka. Jättegott att ha som ett litet mellanmål eller som extra tillbehör till flingtallriken på morgonen då de inte blir så stora utan perfekt snack size
Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Smula jäst i en bunke, häll över vattnet, låt jästen lösas upp. Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk
Låt svalna på galler utan bakduk. Ta ut formen ur ugnen när brödetjäst färdigt. Smula jästen i en annan skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Jag har haft bröddille den sista tiden, i höstas blev jag så otroligt trött på köpt bröd så nu bakar vi så det står härliga till här hemma
Baka brödutan knådning. Ingen glutenstruktur alls och framförallt ingen chans att den skulle orka hålla formen när den jäste, det var bara att börja om
Blanda jäst och vatten. 1/8 pkt jäst. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim