Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
En frukt som mellanmål. Här får du några andra tips på hur du på ett enkelt sätt kan öka näringsvärdet på din vanliga mat, och här hittar du en del bilder och tips när det gäller glutenfri bakning
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr
På Seitanfoods kan man köpa både veganchoklad ochandra veganvänliga produkter. Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Rulltårtan är glutenfri, men kan också lätt göras laktosfri med laktosfri färskost och laktosfri eller mjölkfri choklad
Jag tänker spara ena halvan av kakan som den är och göra skorpor av den andra halvan. Blanda lite av mjölet med mandel och tranbär, och resten av mjölet med bakpulver och xantangummi
Jag har redan spanat in flera brödrecept i mitt senaste lektörsexemplar av den här boken så räkna med att det kommer att komma mer glutenfritt här på bloggen inom kort
Eftersom jag har både äpplen och plommon alldeles utanför knuten blev det det i kakan, men det går förstås att använda vilka bär eller frukter som helst
Fruktoch bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit choklad och kokoschips. Om du inte tål mjölkprodukter eller avandra skäl inte vill använda "vanlig" vit choklad väljer du en vit s k veganchoklad, som finns av flera märken
Att baka och njuta avglutenfritt bröd har gett en ny dimension till min livsstil det senaste året. Ett bröd som lite liknar den typ av filmjölkslimpa jag gjorde förr, som hade mycket kolhydrater från både mörk sirap och torkad frukt
Jag inleder årets brödbak med ett innehållsrikt, smakrikt och supersupernyttigt bröd som är fullt av vitaminer, mineraler, spårämnen och goda fettsyror
Vispa ägg och äggulor pösiga och ljust kolafärgade tillsammans med sockret. Riktigt maffig blev kakan, som mycket väl klarar att stå på egna ben, men som smakar extra gott med vaniljsås, glass eller en klick grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.