Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor. 2 tsk brödkryddor. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet
Snitta brödet vackert med en vass liten kniv eller, ännu hellre, ett rakblad monterat på en pinne. Om det är en bitande kall vinterdag kan du ta lite varmare vatten, och om det är en stekhet sommardag kan du i stället sänka vattnets temperatur med någon grad
Under tiden som degen knådades hade jag i lite mjöl i taget tills degen såg och kändes bra (gör du också brödet i maskin så stick för guds skull inte ner fingrarna i bunken medan maskinen går
med mjölade händer däri. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Ca 20 bitar. 1. Smula ned jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och slå den
Tillsätt mjölet och rör om med visp tills det är blandat med vattnet. Två bröd. Blanda skållningen med vatten (se till att degvätskan blir fingervarm), smulad jäst, salt, smör eller olja och vetemjöl
När Barnets Faster och Farbror svängde förbi i helgen hade jag bakat detta bröd på morgonen och jag vet att jag lagt ut flera brödrecept och säger att alla är så bra – men detta är en ny favorit
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.