Om det ser ut som att degen gått ihop helt och hållet kan det vara bra att snitta den med en kniv (poängen är att brödet ska ha möjlighet att resa sig så mycket det vill i ugnen
Jag gjorde ett likande bröd som här i veckan. Denna gång med rosmarin ochflingsalt. (När jag jobbar med två olika mjörsorter bukar jag hälla upp mjöltet i separata bunkar för att ta lite av varje i taget
Surdegsbrödmed råg, vetemjöl, dinkelsikt och vetekli. Efter en period med en lite hängig surdeg, så har nu sjuklingen kryat på sig och återtagit sitt bubbliga glada tillstånd
Tryck ut degen och vik den dubbel till ett bröd. Låt svalna innan du skär i brödet. Pudra den med mjöl och låt jäsa UTAN duk på ett bakplåtspapper/plåt
En kompis tipsade om en frukostshot med ingefära, honungoch vatten. Men så fick vi ändå vara pigga och krya tre dagar innan julafton, med undantag för min vanliga hosta efter förkylningar
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Tillsätt riven morot, honung, salt och olja. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem
Tillsätt olivolja, honungoch salt och blanda ytterligare. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.