Karelska piroger

Karelska piroger

- Pensla de varma pirogerna med smör-vatten (kokande varmt), täck med bakduk. - Rör ihop mjöl, salt och margarin i matberedaren eller med fingertopparna

Piroger och äggröra

Till lunch blev det karelskapiroger, ett finskt påhitt som jag tycker är väldigt gott. Pirogerna hade vi klara i frysen

Karelska piroger

Såhär lagom till Finlands 95 födelsedag vill man ju gärna äta något riktigt finskt. Och då kan man fråga sig …Fortsätt läs »

Karelska piroger

Av en slump ramlade jag över receptet på karelskapiroger på bloggen frostrosor. Jag blev mycket glad, dessa piroger är något jag åt ofta i Finland men här är de svåra att få tag på
Karelska piroger

Karelska piroger

trodde jag, förrän jag sprang på en monter med Karelskapiroger. Servera genast på pirogerna. 10 Karelskapiroger

Karelska piroger

Jag har alltså bakat karelskapiroger eller karjalan piirakat som man säger på finska. Det kanske låter konstigt med piroger fyllda med gröt, men dom är jättegoda
Karelska piroger

Karelska piroger

Grädda pirogerna snabbt, 5-7 minuter. Värm ugnen till 300°. Koka upp vattnet. Häll i risgrynen och kokaunder lock i 10 minuter

karelska piroger

Recept. minna. ons, 2013-08-14 18. 49. 90min. (4). Sätt ugnen på max värme, gärna 300 grader om ni kan. Blanda ihop ingredienserna till degen
4 Advent

4 Advent

Dessa karelskapiroger hör till julen. Täck pirogerna med en. KarelskaPiroger. Grädda pirogerna 5-8 minuter
Café Strindberg - Helsinki

Café Strindberg - Helsinki

Uppkallad. efter en av Sveriges mest kända dramatiker och beläget nära Svenska Teatern i. Helsingfors. Här serveras en smart kombination av comfort mat och moderna
Karelska piroger med korn

Karelska piroger med korn

Jag lagade någongång för flera år sedan karelskapiroger. Karelskapiroger med korn fyllning (ca 25 st)Deg4 dl rågmjöl1½ dl vetemjöl1 tsk salt2 dl kallt vatten1 msk oljaBlanda alla ingredienser i en skål och knåda till en stadig klump (använd mera mjöl om det behövs)
Glutenfria piroger med svampfyllning

Glutenfria piroger med svampfyllning

Karelskapiroger från Finland. Piroger. Eller efterrättspiroger fyllda med frukt, bär och choklad. När jag igår bestämde mig för att göra piroger föll beslutet på att försöka mig på att skapa några glutenfria varianter
Karelska "cocktail" piroger, steg för steg

Karelska "cocktail" piroger, steg för steg

du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen. Börja allra först med att koka en sats risgrynsgrötkoka en sats på 6 dl mjölk, 4 dl vatten och 2 dlrisgryn, 2 tsk salt
Karelska piroger

Karelska piroger

Dessa piroger var också vanliga i mitt hem. Lägg pirogerna på en bakplåtsklädd plåt. Pirogerna är lite speciella, degen är lite hård och seg men för mig är detta mat från min barndom och jag älskar dem
Karelska piroger

Karelska piroger

Karelskapiroger serveras med äggsmör - hårdkokta ägg som blandats med smör. Fukta pirogerna på båda sidorna med kokande, het smör/mjölk-blandning
Karelska piroger

Karelska piroger

Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Karelska piroger!

Karelska piroger!

Nu har vi bakat karelskapiroger med barnen och det var jätteskoj. Barnen klarade superbra att både kavla och fylla och forma till piroger
Karelska piroger och äggsmör med gräslök

Karelska piroger och äggsmör med gräslök

För någon dag sedan skulle jag ock Sauli laga karelskapiroger med äggsmör. Pirkkas frysta piroger är inte heller någonting att rekommendera

Karelska piroger (Karjalan Piirakka)

Då är karelskapiroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Karelska piroger

Karelska piroger

Använd en stekspade för att lyfta pirogerna på smord plåt. Pensla pirogerna med smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen
Karelska piroger - nybörjartur?

Karelska piroger - nybörjartur?

Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris