Pensla pirogerna med smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelskapiroger
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret. Karelskapiroger 1. 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
Vik därefter in sidorna på pirog-plattorna så som bildenvisar. Kavla ut degen tills den är mycket tunn, ca 1-1½ mmi tjocklek, se hela tiden till att du mjölar lite både påundersidan och översidan av degen, medan du kavlar. Ta ut cirklar med ett formjärn som är ca 6-8 cm idiameter, vill du ha dem i normal storlek behöverdu ett järn som är 12- 16 cm i diameter. du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen
Jag lagade någongång för flera år sedan karelskapiroger. Karelskapiroger med korn fyllning (ca 25 st)Deg4 dl rågmjöl1½ dl vetemjöl1 tsk salt2 dl kallt vatten1 msk oljaBlanda alla ingredienser i en skål och knåda till en stadig klump (använd mera mjöl om det behövs). Stek i 250 grader i ca 15min, doppa dem i smör-havremjölk blanding om du äter dem samma dag
Supergoda taco piroger gjorde jag idag. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 40-45 minuter. Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter tills de är gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.