3 dl
vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
fyllning:
ca 500 g kycklingfilè (ev. grillad kyckling)
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
3 ägg 3 dl mjölk
2 msk dijonsenap
3 dl riven västerbottenost
1 msk dragon
Gör såhär:
Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylskåp ca 20 min Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i 200 grader Fyllning: Strimla kycklingfilèerna. Bryn strimlorna i smör. Salta och peppra och lyft över på en tallrik.
Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs allt i smör. Blanda ner kycklingen och ta stekpannan från värmen.
Vispa samman ägg, mjölk, senap, ost och dragon. Lägg kyckling-och grönsaksfräset i pajskalet och häll över äggstanningen.
Grädda i nedre delen av ugnen
Jag ville självklart baka den perfekta sockerkakan och efter några mindre lyckade försök experimenterade jag fram det här receptet som jag är riktigt nöjd med
Grädda pajskalet i 10 minuter, eller tills gyllenbrun. Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min. Grädda i ugn i 30 min. Dra ner värmen till 180 grader Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min
Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Onsdag, lillördag och sjukstuga. Här går allt på halvfart idag. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar
Min variant av Medelhavskosten. Eftersom jag och Lennart nu är nere i Alanya i några perioder över vintern, så kommer jag att dela med mig av en hel del av mina favoriter från köken här vid Medelhavet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.