Min bästa kycklingpaj!
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten fyllning: ca 500 g kycklingfilè (ev. grillad kyckling) 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner 2 paprikor i olika färger 3 ägg 3 dl mjölk 2 msk dijonsenap 3 dl riven västerbottenost 1 msk dragon Gör såhär: Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylskåp ca 20 min Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min i 200 grader Fyllning: Strimla kycklingfilèerna. Bryn strimlorna i smör. Salta och peppra och lyft över på en tallrik. Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs allt i smör. Blanda ner kycklingen och ta stekpannan från värmen. Vispa samman ägg, mjölk, senap, ost och dragon. Lägg kyckling-och grönsaksfräset i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen
  • vanilla sky

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.