Vispa äggvitornamed sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den medvit choklad och citron
Så runt björnbären är hyvlad vit choklad. Denna gång blev det björnbär i mitten glaserade med lite gelatin smält i björnbärssaft som blev av när björnbären tinade
I den här tårtan hade jag även vita chokladknappar i den vita chokladmoussen. Samma fyllningar bara att jag hade i krossade kakor i ett lager medvit chokladmousse
Blanda i smörchokladen med de torra ingredienserna. Det är en kladdkakebotten och sen gör man en vit chokladmousse som man breder på och fryser några timmar
Idag firade vi min lillebror med en tårtamedvit chokladmousse, lime och hallon. Vispa moussen när den blivit kall och lägg i en spritspåse med bred öppning
sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed. 180 g vit choklad. 1 dl äggvita (vitan från 3 ägg). Vit chokladganache3 dl vispgrädde 180 g vit choklad. Marängsmörkräm1 dl äggvita (vitan från 3 ägg) 190 g strösocker (2,25 dl) 300 g normalsaltat smör citron. Montering0,5 l färska jordgubbar 1 msk socker sockerpasta eller marsipan, att täcka tårtanmed
2 ägg 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 100 gr margarin100 gr vit chokladSkalet från en citronSmält margarinet,bryt ner chokladen och låt det smälta ihop. 100 gr vit choklad
Idag ska jag bjuda på en liten men naggande god tårtamedvit chokladmousse på en mandelbotten smaksatt med kakao och apelsin, ganerad med färska hallon och kolasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.