Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Dessa lussekatter är saftiga, luftiga och höga. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
I veckan bakade vi lussekatteroch dessa har vi såklart smakat på. Det kändes faktiskt lite märkligt att träffa alla och att helt plötsligt vara tillbaka med gänget efter nästan ett år som mammaledig
Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Hej och välkommen tredje advent. Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Genom att använda en blandning av växtmjölk och växtgrädde (i detta fall Oatlys produkter) så får du en helt vegansk lussekatt som slår vilka andra kvarg-, ägg- och komjölk-baserade lussekatter
Igår var det äntligen dags att baka lussekatteroch saffransbullar. Lussekatter. Än så länge är det bara hon och jag vakna men övriga familjen lär nog vakna snart en efter en
I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda. Att blötlägga russinen gör också lussekatterna saftigare, eftersom de annars drar vätska ur degen
Idag bjuckar jag på vanliga lussekatter (fast utan russin då ingen i familjen gillar det) och saffransbullar med mandelmassa, massa smör, kanel och socker
För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.