Griskinder smaksatta med julsmak i lergryta, så gott!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glöggryta med griskinder 4 port
  • Dag 1
  • 700 g griskinder
  • 2 dl vinglögg
  • 1 skivad rödlök
  • 2 tsk salt
  • Lägg griskinderna och rödlök i en påse, rör ihop salt och glögg och häll ner i påsen. Tryck ut all luft och knyt samman påsen, lägg i kylen 1 dygn Dag 2
  • 1 lergryta, blötlagd minst 30 minuter i kallt vatten
  • 2 stora morötter, grovt slantade
  • 200 g gul lök, halverade
  • 1 stjälkselleri, grovt slantad
  • ½ burk torkade blandsvamp
  • 2½ dl vinglögg
  • 2½ dl rödvin
  • 7 enbär 5 lagerblad 2 tsk torkad rosmarin
  • Ta upp köttet från påsen, orka av och bryn runt om i smör/olja.
  • Lägg grönsaker och svamp i botten på lergrytan och lägg köttet ovanpå.
  • Tillsätt kryddor, glögg och vin, ställ in grytan i kall ugn, ställ graderna på 100 och låt det hela stå i 4 timmar Sila ifrån vätskan ner i en gryta, koka upp och red av med maizena och smaka av.
  • Häll tillbaka såsen i grytan och servera hela härligheten, det passar fint med ett gott mos till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.