Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Inte en droppe olja och ändå så gott. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
(Bilden på receptet är en genrebild). Skär paprikan i mindre bitar, hacka gräslöken. Mixa alla ingredienser till en slät kräm med hjälp av matberedare eller stavmixer
Du kommer att känna den läckra smaken av lök och vitlök. Det annnat receptet av ugn bakade revbensspjäll var också bra, men om du vill ha en mer intensiv smak och arom, får du koka den marinaden
Till julen gjorde jag ett formbröd med aprikoser, valnötter och juligare kryddor. Nu har jag bakat ett plattare bröd med nötter och frön som blev riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.