Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Matmuffins med kantareller och ost 8-10 styckenOstsås med bacon. Till middagen passade det fint med svamp, helstekta smålökar och råstekta äppelklyftor
Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort
500 g strimlat nötkött t. Blanda kött, lök och vitlök i en skål. Stöt kryddnejlikor och pepparkorn. Blanda dem med övriga kryddor och soja till en marinad
CASABARCO4 pers600 g nötkött1 gul lök1 köttbuljongtärning2 dl vatten2 purjolökar1 gul paprika1 röd paprika200 g ananas i skivor2 dl creme fraiche1 msk stark currySalt och svartpepparGör så här. 600 g nötkött
Recept400 gram viltskav eller annat nötkött(om det är helt kött så låt det var fryst)200 gram trattkantareller1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 1/2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk kalvfond2 msk vinbärsgeléSalt och pepparHacka purjolöken och vitlöken
Proteininnehållet är 1,5-2 ggr mer än i nötkött. 100g pollen innehåller lika mycket protein som 1,5 hg nötkött eller 5-6 ägg” – Natalie Andersson. 1,5 hg nötkött eller
Nötkött skuret i kuber. vad passar bättre en kulen höstdag än en köttgryta. En riktigt mustig fyllig en som fått koka i timmar så köttet faller isär när man tuggar det
Nötkött kokt i öl i lergryta. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). Foto. Jurek Holzer. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag fick tips om av en Thailandboende bekant
Boeuf Bourguignon 1,5 kg nötkött av högrev / ytterlår / fransyska2 msk smör 2 st morötter2 st gul lökar1,5 tsk salt2 krm svartpeppar3 msk vetemjöl6 dl rött vin5 dl köttbuljong av tärning eller konc fond2 msk tomatpuré0,5 tsk timjan, torkad eller några kvistar färsk1 st lagerblad3 st vitlöksklyftor20 st steklök400 gram små champinjoner eller trattkantareller (som du plockade förra året
1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt