Skär laxskivorna i cirka 2 centimeter breda strimlor. Bryn laxstrimlorna i olivolja i en het panna. Laxen kommer till viss del falla i bitar, det är helt i sin ordning
Har gjort liknande fisksoppor med saffran förut och det är en väldigt god kombination, så när jag fick detta tipset tänkte jag att jag mer än gärna gör den igen, trots att den är väldigt lik ett annat recept jag redan har testat här på bloggen
Saffranet och vitlöksmajonnäsen gör att soppan lite festlig. Ilbland har jag också gjort soppan extra festlig med vinkokta blåmusslor istället för de "burkade"
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Jag gillar det amerikanska uttrycket comfort food och hit räknar jag denna soppa. Fisksoppa gör jag endera som en bouillabaisseliknande rätt med saffran och aioli, eller så blir det som dagens soppa, en variant med grädde