Kalljästa frukostbullar är så himla smidigt det gillas skarpt. Grädda 18-20 min i mitten av ugnen. Det var alltförlängesen det har varit brödbak här hemma
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter. ca 10-12 minuter S
Strö över 1 msk av mjölet och låt degen jäsa i övertäckt bunke i 35-40 minuter. Baka ut degen och forma till 20-22 släta fina bullar. Grädda på mittfalsen i 12-14 minuter
5-6 st kakor blir det. Knåda degen något med ytterligare mjöl och rulla 5-6 bollar som du sedan kavlar ut med en något mjölig kavel. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 8-10 minuter. 5-6 st kakor. 8-10 minuter L
Lika enkelt som bake-off bullar men så mycket godare. Finns det något härligare än att vakna en lördagsmorgon av lukten av nybakat bullar och nybryggt kaffe
Vill du att degen ska jäsa över natten för att bakas ut dagen efter till frukost, då räcker det med 3-5 g jäst, vill man låta degen jäsa i 2-2,2 timme innan utbakning ta 25 g och har du bråttom ta 50 g och låt degen jäsa medans ugnen blir varm. Frukostbullar med havre3 dl fiberhavregryn5 dl kallt vatten3/25/50 g jäst1 msk honung2 msk olivolja1,5 tsk flingsalt0,5 dl linfröca 8 dl vetemjöl specialBörja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de får lite färg. Vill du baka ut degen direkt, stjälp upp den på ett mjölat bakbord och dra ut degen till en längd, ca 30-35 cm lång. 3-5 g jäst. 2-2,2 t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.