Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Slottsstek

Slottsstek

Eller Herrgårdsstek, kärt barn har som bekant många namn. Klassisk söndagsstek. Så förbaskat gott. Jag gjorde min i Le Creuseten, i ugnen
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor. Skär morötterna i stavar
Kladdkaka med hallonsås

Kladdkaka med hallonsås

 . Kladdkaka. 100 g smör. 2 ägg. 2½ dl socker. 2 dl mjölmix. 1 tsk vaniljsocker. 4. msk kakao ( av god kvalitet). Smält smöret
Rulltårta

Rulltårta

3 ägg. 1½ dl socker. 2 dl mjölmix glutenfritt. 1½ tsk bakpulver. 1 msk fiberhusk. 1 tsk vaniljsocker. 1 msk flytande smör

Glutenfri rulltårta

Sätt på ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda i mjölmix och bakpulver
Torskgratäng med chilisås och dill

Torskgratäng med chilisås och dill

Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen. Om man vill ha riktigt mjuk purjolök är det bättre att steka den först innan den läggs i ugnsformen
Superenkel torsk i ugn

Superenkel torsk i ugn

Sätt ugnen på 175 grader. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

När jag föreslog för Johan att vi skulle äta fisk idag så ville han ha Kokt torsk med äggsås. Ja, inte mig emot
Olas torskgratäng

Olas torskgratäng

Skiva eller hacka löken och grönsakerna i lagom bitar. Lägg det otinade torskblocket i en smord ugnssäker form
Torsk i ugn

Torsk i ugn

Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter