Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,
Saftig kyckling med svamp ochlök under osttäcke kan nog inte bli fel. Krydda med salt och peppar. Servera den som den är med lite grönsaker eller tillsammans med pressad potatis om man så önskar
Spola av med kallvatten och dela dem sedan mittitu och plocka isär löken. Koka upp grädden med mjölken och kalvfonden och låt småputtra tills såsen tjocknar, smaka av med salt och vitpeppar
Lägg steken i grytan tillsammans med grönsaker, svamp, vatten och smula ner buljongtärningen. Svamp ochlök känns kanske lite mer som höstmat, men om nu påskvädret inte blir så varmt som vi hoppas på kan du alltid värma dig med denna maträtt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.