Jag fick i uppgift att baka kuvertbröden, yes. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter
Vispa upp ägget och pensla med det och strö på vallmo- eller sesamfrön. Baka ut till 30-35 bullar. Låt jäsa på plåt under bakduk i 30-40 min. Ca 12-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Dessa supermumsiga kuvertbröd bakade jag igår. Låt jäsa 30-45 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda i ytterligare 5-8 minuter tills bullarna fått fin färg
Plasta och låt vila i rumstemperatur i ca 1-2 timmar eller i kylen över natten. Blanda fördeg med resterande ingredienser och kör på låg hastighet i 5-10 min till en smidig deg. Knåda ihop degen och låt vila i ca 30-45 min. Sätt in på 270°C och sänk direkt till 250°C i ca 8-10 min
I går blev de en härlig frukost med nybakta bröd och åt även till middagen. Blev riktigt nöjd med dem,och dem blev hur goda som helst,åt nog fyra st i går och sonen tre st
Till middagen igår bakade jag små kuvertbröd, perfekta att servera som tillbehör till nyårsmiddagen. Fyllda kuvertbröd (8-10 st). 5-6 dl vetemjöl. 1-2 msk torkad eller färsk persilja. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel, dela i 8-10 lika stor fyrkanter. 5-6 dl vetemjöl. 1-2 msk torkad eller färsk persilja
Glutenfria kuvertbröd på röda linser och morötter (10 st). Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.