Ska tomaterna plockas efter första frosten eller kan man plocka dem nu. Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska äta marmeladen till, och vad man kan använda den till i matlagning så avvaktar jag lite innan jag offrar dessa härliga gröna tomater
Ibland kan man verkligen slå sig för pannan och tänka ”varför kom jag inte på det själv”, men ibland behöver man äta inspiration av andra (tur är väl det
Salta och peppra försiktigt på tomatskivorna och vänd dem i mandelmjölet. Jag har bara ätit stekta gröna tomater en gång i mitt liv och det var på restaurang
Jag har länge försökt tänka ut den ultimata gröna smoothien som är god, enkel att göra och innehåller bara ingredienser som jag i stort sett alltid har hemma
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Lägg i äggen, ett i taget genom att försiktigt hälla ner det. Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Min standardfrukost är fortfarande denna favoriten men idag blev det lite variation och jag åt en oväntat god smoothie toppad med kokoschips och gojibär och ett stekt ägg till
Therese är precis som jag mycket förtjust i allt gott från naturen, så jag tipsade om receptet när hon hade varit ute på en fototur i skogen häromdagen och hittat vårens första harsyreblad
Vilket bara är härligt, för då kan jag med gott samvete göra inlagdagröna tomater. På onsdag blir det en till omgång med mos och då kommer jag förhoppningsvis även kunna torka lite äpplen och konservera lite päron med ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.