Hej på er här mitt i natten. När man är småbarnsförälder får man liksom blogga när tillfälle ges, exempelvis kl 2 på natten när man sitter uppe i soffan med genomförkylda barn och tittar på barnprogram…
Anders kommer snart att ha ett inlägg om vår mysiga helg hos Svärfar/Farfar/Pappa och Y. Jag ville bara tränga mig före och beskriva deras fantastiska hemgjorda äppledryck
Efter en låååång paus är det så dags att säga hej igen. Pausen var inte planerad utan dagarna och veckorna förflöt utan att jag hade tid eller ork att uppdatera här
Har dina svarta vinbär redan hunnit bli övermogna. Misströsta inte. Den godaste saften gör du på bladen. Min sats blev precis klar och den smakar alldeles alldeles underbart
Syrén saft var det ja. självklart måste det testas. jädrans i gatan va gott och speciellt det var. ) Mycket speciell smak, dock något jag känner igen men inte kan sätta finger på
Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
SYLTADE NYPON OCH SYLTAD PAPRIKA. Syltade nypon. Syltad paprika. Syltade nypon. Syltad paprika. De syltade nyponen brukar ha en strykande åtgång som tillbehör till nötstek eller viltstek
Ja, nu när matkällaren är så gott som klar. så passar det ju perfekt att 'fylla den med årets skörd'. )Jag kokade sylt på krusbär och smultron, det blev supergott
Lingonsylt är väldigt enkelt att göra. Själva plockandet och rensandet tar ju så klart lite tid men det är rogivande också att vara ute i naturen och plocka bär
Blåbär är det perfekta bäret. Litet och runt. Blått och fint. Gott och nyttigt. Det kan inte bli bättre. Jag älskar att äta blåbär rakt upp och ner, det är ju så vansinnigt gott i sig själv, eller med en klick vaniljglass till