Smaksatt med mycket fänkål, kumminoch en gnutta mald ingefära ochmed sötma från mörk sirap. Proportionerna i receptet är inte exakta men degen ska bli ganska fast och elastisk, börja hellre med lite för lite mjöl och tillsätt mera vartefter
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Rågbrödmed lök ochfänkål. Jag gillar att baka bröd då man kan experimentera så med smaker och har man bara en grund att utgå från så kan du ju variera i all oändlighet
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Riv potatisen grovt. Press i vitlöken och smaka av med senap, salt och peppar. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis är en av de äldsta läkeväxter och används också flitigt inom naturmedicinen
Rör om och täck med plastfolie. Blanda rågkross, linfrön och salt i en skål. Rör ner i rågkrossblandningen tillsammans med sirap, solrosfrön och rågmjöl
Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Koka upp vatten och rågkross. Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, sirap, salt
2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.