29 November 2016. Cheesecake fylld chokladtårta med bär. Jag kommer ihåg när vi hade flyttat in i nya lägenheten och dottern skulle gå första dagen i skolan
Tweet Pin ItMjuk pepparkaka är perfekt att bjuda på till fika under julen och det är egentligen en smaksatt sockerkaka så den är inte alls svår att göra
Så var den långa ledigheten slut och vardagen har åter gjort sitt intåg, med allt vad det innebär. Jag lovade ju nu när det nya året började att inte baka eller laga desserter, eller framför allt att inte äta dem, men den här kakan som jag blev bjuden på i julas bara måste jag få dela med mig receptet av, den är riktigt saftig och god och håller sig länge
Ugn 175º. Dela smöret i tunna stavar och mixa till jämn deg med mjöl och citronskal. Tryck ut i botten och upp på halva kanten av en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter
Mina föräldrar skulle komma på besök och jag fick för mig att jag skulle prova att baka en ny kaka. Konjakskaka eller "Bergmans Sandkaka" blev det, från Britt Sandquist-Bolins "Mjuka Kakor"
Det lät så konstigt att jag var tvungen att testa. Dem smakar inte speciellt mycket, det är en vanlig chokladkaka med florsocker glasyr på, ingen skulle nog kunna gissa att dem innehåller CocaCola
Mina succékakor200 g smör3 dl socker2 ägg1 dl kakao2 dl vetemjöl4 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverFudgetopping2 dl grädde2 dl socker2 msk ljus sirap100 g mörk blockchoklad100 g smörSmält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned socker och ägg, därefter de torra ingredienserna
Hittade det här receptet på matbloggen Kryddburken och har länge velat prova. Minskade receptet, hon hade bakat på 6 ägg, jag tyckte att det räckte på 4 ägg + att jag tillsatte vaniljsocker