Julskinkan är kung på julbordet och under alla år har jag gjort den på samma sätt som min mamma alltid gjorde – ugnsbakad i folie på 170 graders värme i ca 3 tim till 70 grader innetemp och sedan griljerat den med senap, ägg och ströbröd
När man läser om sous vide är det vissa saker som återkommer om och om igen. Short ribs till exempel. Det är ett jämrans tjat om sous vide-tillagade short ribs, hur fantastiskt det är och hur man kan få det sönderfallande mört samtidigt som det är tillagat medium eller medium-rare
4 portioner. Ingredienser. 1 älgstek. matfett. olivolja. örter. rosmarin. salt och svartpeppar. Instruktioner. mal rosmarin, salt och svartpeppar i en mortel
Som ni tre som slaviskt följer min blogg (ett uppriktigt tack till min kära hustru och två friställda bröder i Dals Långed) kunnat konstatera springer mitt matintresse ur mormors magiska kök
Sous vide (SV) är en matlagningsteknik som så mycket annat i matväg kommer från Frankrike. SV betyder "under vakuum" och i korthet så betyder det att man vakuumförpackar maten som ska tillagas och sedan får påsen vila i ett vältempererat vattenbad
Mikrobloggat via Instagram. Pulled pork igen. Den här gången på tjocka revben som först fått träffa en riktigt het panna i någon minut för att sedan förpassas i en vakuumpåse med kryddblandningen Smokey Sally (Mill & Mortar) och en relativt slät tomatsås
Idag provade jag att göra hemgjord döner kebab. Mycket lyckat prov. Idén hade jag fått av Linda på Kryddburken (ändrade lite dock, framför allt i kryddningen)
Recept. Maria E. ons, 2013-07-24 08. 08. 20min. (2). Lägg alltsammans i slow cookern. Sätt på lägsta effekt. Sedan får stå på tills pastan druckit upp vätskan och kycklingen är klar ca 2,5 timmar