Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter

Laxsoppa

Riv morötterna grovt på ett rivjärn och skär purjolöken i strimlor. Smörkokas i en gryta i ca 10 minuter

Julskinka när den är som bäst!

Julskinkan är kung på julbordet och under alla år har jag gjort den på samma sätt som min mamma alltid gjorde – ugnsbakad i folie på 170 graders värme i ca 3 tim till 70 grader innetemp och sedan griljerat den med senap, ägg och ströbröd
Short ribs

Short ribs

När man läser om sous vide är det vissa saker som återkommer om och om igen. Short ribs till exempel. Det är ett jämrans tjat om sous vide-tillagade short ribs, hur fantastiskt det är och hur man kan få det sönderfallande mört samtidigt som det är tillagat medium eller medium-rare

Sötsur gryta med vita bönor

Skala och skiva morötterna. Skala och skär löken i klyftor. Skiva squashen. Fräs grönsakerna hastigt i olja, tillsätt buljong och grädde
Sous vide-lax

Sous vide-lax

2 portioner. Ingredienser. 2 laxfiléer. matfett. olivolja. örter. basilika, oregano, dragon eller salvia. salt och svartpeppar
Sous vide-älgstek

Sous vide-älgstek

4 portioner. Ingredienser. 1 älgstek. matfett. olivolja. örter. rosmarin. salt och svartpeppar. Instruktioner. mal rosmarin, salt och svartpeppar i en mortel
Den perfekta fläskfilén på buffén

Den perfekta fläskfilén på buffén

Fläskfilé är något som vi äter i parti och minut i Sverige. Rätt tillagad och en fin råvara, är fläskfilén hur god som helst
All heder åt moster Gunillas kotletter!

All heder åt moster Gunillas kotletter!

Som ni tre som slaviskt följer min blogg (ett uppriktigt tack till min kära hustru och två friställda bröder i Dals Långed) kunnat konstatera springer mitt matintresse ur mormors magiska kök
Ägg Benedict Sous Vide-style

Ägg Benedict Sous Vide-style

Sous vide (SV) är en matlagningsteknik som så mycket annat i matväg kommer från Frankrike. SV betyder "under vakuum" och i korthet så betyder det att man vakuumförpackar maten som ska tillagas och sedan får påsen vila i ett vältempererat vattenbad
Mikrobloggat: Pulled Pork i minibröd och tzatziki

Mikrobloggat: Pulled Pork i minibröd och tzatziki

Mikrobloggat via Instagram. Pulled pork igen. Den här gången på tjocka revben som först fått träffa en riktigt het panna i någon minut för att sedan förpassas i en vakuumpåse med kryddblandningen Smokey Sally (Mill & Mortar) och en relativt slät tomatsås

Kött sous vide med rostad potatis

Recept. spline. tis, 2013-09-24 08. 57. 60min. (0). Dag 1 Salta och peppra köttet och linda in det i plastfolie så det sluter tätt
Döner kebab

Döner kebab

Den kommer numera inte innanför mina shoppingkassar. Jag gillar kebab. Så är det bara. Lite flottigt, slabbigt, men helt underbart gottt
Kebab – hemgjord

Kebab – hemgjord

Idag provade jag att göra hemgjord döner kebab. Mycket lyckat prov. Idén hade jag fått av Linda på Kryddburken (ändrade lite dock, framför allt i kryddningen)

Kyckling med pasta i slow cooker

Recept. Maria E. ons, 2013-07-24 08. 08. 20min. (2). Lägg alltsammans i slow cookern. Sätt på lägsta effekt. Sedan får stå på tills pastan druckit upp vätskan och kycklingen är klar ca 2,5 timmar

köttfärssås i slow cooker

Recept. Ingmarie G Regnér. lör, 2013-09-07 00. 53. 5h 0min. (0). lägg ner smöret i slow cooker. lägg ner alla ingredienser i grytan och blanda om

köttfärslimpa i slow cooker

Recept. Ingmarie G Regnér. mån, 2013-07-29 21. 00. (3). smörj grytan med olja. Bland köttfärsen, äggen och ströbröd och låt stå i 2 minuter