Piccata Olmåsnese - en italiensk klassiker på ett nytt sätt.
Olmås Njutbar
Olmås Njutbar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé (inte dansk ondske- och hatfilé)
  •  
  • När köttet ska användas behövs lite fler saker, nämligen
  • 200 gram färskriven parmesan
  • 1 eller 2 uppvispade ägg
  • Lite mjöl
  • 4 stora tomater (cirka 800 gram)
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl kyckling- eller kalvbuljong
  • 0,5 dl vitt torrt vin (helst inte fatlagrat)
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 skvätt Worcestershiresås
  • 2 tsk socker
  • Rivet skal av en citron
  • Salt & svartpeppar
  • Svamprisoni
  • 2 dl risoni
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 5 stekta och finhackade skogschampinjoner (eller motsvarande mängd annan svamp)
  • 2 msk mascarpone
  • Salt & peppar
  • Smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.