De här vetelängderna blir som Wienerbröd, lite frasiga på ytan. De är allra godast nygräddade,2 länger ½ paket jäst (25 g)2 dl rumstempererad mjölk200 g smör1 msk socker2 tsk nystötta kardemummakärnorca 6-7 dl vetemjölFyllning1 dl skållad mald mandel100 g smör/margarin2 msk vaniljsocker2 msk ljus sirapPensling1 äggGarneringpärlsockerev
Jag har aldrig haft ett favoritrecept på lussebullar, brukar testa nya recept varje år. Men efter jag var inne hos Anna (Taffel) och läste hennes inlägg Lussekatter och hallelujadeg så har jag nog hittat det bästa receptet=) Har du inte bakat några än så testa det här receptet, man blir inte besviken
Den här maträtten har jag älskat ända sedan mamma gjorde den första gången. I min familj har vi haft traditionen att när man har födelsedag så får man bestämma vilken middag som ska ätas
Prova mina specialare. Ja nu är många på jakt efter det bästa receptet på lussekatter. För egen del så tycker jag att kesella gör bullarna saftiga och goda