20 st mellanstora. Ugn. 150 grader C. Ingredienser. 4 äggvitor. 3 ½ dl socker. ½ dl kolasås. Gör så här. Rör ihop socker och äggvita i en bunke med en handvisp, ställ bunken i vattenbad över en kastrull
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Igår hade vi besök av Jonnys son Robin, hans flickvän och deras söta lilla 2-månaders bebis. Jo, jag är ju faktiskt "plastfarmor" redan med betoning på "plast"
Älskar du som jag Baileys, kaffe och grädde. -) så älskar du även Kaffe Karlsson. Istället för som i Irish Coffey tillsätta whiskey så tar man Cointreau istället
I mitt tidigare inlägg så berättade jag ju om mitt samarbete med PrimeWine och Kokaihop. se, "Grönare högtider", om kokboken som ska ges ut med recept ifrån 5 utvalda matbloggare +gäster
Så här gör jag mina. Ja, då var vi inne på sista semesterveckan. Ja, inte för mig förstås, jag är ju föräldraledig men Jonny börjar jobba nästa vecka och stora tösen börjar i förskoleklass samtidigt
Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
Den här rätten gjorde min sambo igår med lite inspiration ifrån mig såklart. -) Det blev verkligen jättegott, smaken ifrån dijonsenapen var alldeles lagom tycker jag och vi fick även användning av alla tomater som fullkomligt överöser växthuset just nu
Vi har ett självplock inte så långt ifrån oss och jag brukar göra några besök där per år. Vitkål har jag aldrig testat att odla själv eftersom det tar sådan stor plats så det plockade jag sist jag var på Säve självplock
-) Men när jag hittade det här receptet i en kokbok av Leif Mannerström som heter "Skaldjur" då tänkte jag direkt på mina krabbor, perfekt att använda sig av dom här