En ljuvlig kombination av kladdkaka, pannacotta och färska bär. 8-10 port. Ingredienser chokladbotten. 150 g smör2 ägg3 dl socker1½ dl socker2 tsk vaniljsocker3 msk kakaosmör till formenskorpmjöl till formenIngredienser Pannacotta
Egentligen är inte jag något större fan av nougat men det är en av makens favoriter, så därför fick kladdkakan den här gången ett täcke av krämig nougat
Jag tror att jag har hittat mitt favoritrecept på chokladtårtbottnar. Originalet kommer från Sugar&Snapshots, men jag har modifierat receptet något så det ska passa mig
Receptet har kanske några fler moment än vad jag brukar ha med i mina recept. Nu var det verkligen ett tag sedan som jag presenterade en ny cheesecake för Er läsare
På begäran kommer en inköpslista särskilt dedikerad till Jenny. Jag är själv ingen Wigmore-raw som jag nog skrivit om, eftersom råkost can only get that intresting
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Ägglikörs pralinen i aladdin-asken tycker jag är den godaste pralinen i den chokladasken (tyvärr har dom tagit bort den nu) så när jag hittade detta receptet var jag så klart tvungen att testa att göra egna
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge