Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök
Placera potatisknytena på grillen. Potatisar i folie är supergott och så praktiskt att grilla för de sköter sig helt på egen hand när de hamnat på grillen
Hjortfilé med potatisknyten med brieost och soltorkade tomater och rödvinssåsEfterrätt. Hjortfilé med potatisknyten med brieost och soltorkade tomater och rödvinssåsRecept4 portioner500 gram hjortfilé2 msk olivolja1 vitlöksklyfta1/2 tsk torkad timjanSalt och svartpeppar500 gram mjölig potatis3 msk olivolja2 äggulor1/2 dl finhackade soltorkade tomater (eller mer)100 gram Brieost (kvar från julbordet)1/2 finhackad rödlök (ledsen sak hittad längst ner i grönsakslådan)Färsk timjan (men det hade jag inte så det fick bli torkad)4 ark filodeg (kvar från ett recept på julbordet)Smält smör att pensla filodegen medHjortfiléLägg filén i en blandning av olivolja, vitlök, svartpeppar och torkad timjan. Potatisknyten med brieost och soltorkad tomat4 portionerSkala potatisen och koka den i saltat vatten
Grillad karré med potatisknyten, vitlökssmör och aioli. Gör potatisknytena så här. Gillar inte gamla slattar i flaskor och burkar och inte heller frysta produkter som man inte vet hur länge de legat där
Sätt ugnen på 225º. Skala och skär löken i klyftor. Lägg ut potatisen på ett folieark. Fördela lök, champinjoner och västerbottenost, gräslök och ringla över rapsoljan samt krydda med salt och peppar
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatis och sötpotatis. Låt koka cirka 15 minuter tills mjuk. Låt vattnet rinna av och mosa till ett grovt mos medan det är varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.