1912 strävade
man efter att göra Villa Söderås känt för de som älskar det goda, sköna och vackra i livet. Och den visionen har man än idag. Och visst är det vackert här. En promenad i parken, längst med stranden eller i skogen är en riktig naturupplevelse. Och så den vackra inredningen inne i villan som ger en känsla av flärd och lyx. Och som för tankarna (i alla fall med min livliga fantasi) till en svunnen tid präglad av glamour.
100 g
smör
2
ägg
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 grädde
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt ägg och sockerblandningen samt smör grädden. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter Glasyr
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Ännu en solig dag till ända, jag har precis satt mig i den lummiga pergolan där klätterväxterna har slingrat sig täta och släpper in kvällssolen sådär ljuvligt
Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, enriktig hallondröm. Inspirationenfullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Den är lättgjord och jättegod, och ett riktigt bra alternativ till egengjord äkta bearnaise - som kan vara lite knepig att få bra om man inte har snitsen - och färdigköpt, som i sin tur nästan alltid innehåller en massa konstigheter
När vi började var våra äldsta barn två år gamla och nu är de åtta, jisses vad åren går. Jag ville bara att det skulle vara riktigt snyggt och festligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.