Strö det över jordärtskockorna och droppa på lite olivolja. 1 kg jordärtskockor. Skala och skiva jordärtskockorna, ca 1/2 cm tjocka skivor. 1 kg jordärtskockor
Ni kanske tillagar jordärtskockor mest hela tiden, foodies, men här i Najnis kök är jordärtskockan av okänd anledning en sällsynt gäst, något Najni bestämt sig för att ändra på
Vi grillade i helgen och som tillbehör åt vi gratinerade jordärtskockor. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter
600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
4 Ingredienser 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 klyftor vitlök 1 msk smör 1 ½ dl vitt vin eller matlagningsvin 0,5 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde valfri mängd salt och peppar valfri färsk krydda till garnering, beroende på säsong och tycke Instruktioner Börja med att skala jordärtskockorna och potatisen och skär dem i bitar. 500 g jordärtskockor
Vänd jordärtskockorna i olja och lite salt på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade. 500 g jordärtskockor, skalade och halverade
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Skala och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 minuter)
Tvätta jordärtskockorna, dela dem på längden och skär en plan botten på dem. Lägg jordärtskockorna tätt i ugnsfast form, så att de fyller ut hela bottnen
Ingredienser, 4 personer300 g jordärtskockor8 dl grönsaksbuljong3 dl grädde1 tsk salt0,5 dl persilja, hackadGör så härSkala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten. Koka jordärtskockorna mjuka i grönsaksbuljongen cirka 15 minuter. 300 g jordärtskockor
6 st jordärtskockor. Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten
För jag är nämligen väldigt stolt över våra egenodlade jordärtskockor. Jordärtskockorna har förvarats i garaget, invirade i tidningspapper hela vintern
Det här är världens enklaste soppa. Jag tycker att den blir godare när man blandar med potatis. Nu slog det mig att jag säger världens enklaste om en massa saker
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.