Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslökoch servera med crème fraiche. Varm mat lockar inte till lunchen när termometern ligger runt 30 grader varmt. 1 l grönsaksbuljong. 600 g färska eller frysta ärtor. 1/2 dl färsk mynta. Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta. 1 l grönsaksbuljong. 600 g färska eller frysta ärtor. 1/2 dl färsk mynta
Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper (receptet är beräknat till totalt 16 st vårrullar). 5 st krukor Koriander - färsk. 1 tsk Chilipeppar Färsk. 1 tsk Färsk ingefära
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Jag vet inte om det är intresannt för er eller inte, då det här egentligen är en matblogg. Själv älskar jag resor och att dela med mig av mina upplevelser
Nu börjar grönsakerna bli så där härliga och krispiga så det passar kanon att dippa i denna sås. olivolja3-6 sardellfileérlite chiliSalt och peppar1 tsk vitvinsvinägerMixa persiljan och sardellerna häll i olivoljan lite i taget och smaka av med kryddorna och vinägern och dippa på
(går bra med krossade tomater och färskasmåtomater till). Mitt absoluta favoritrecept som jag hittills gjort fler gånger än jag kan komma ihåg är från Festmat från själ & hjärta och är en nordafrikansk paprika- och tomatgrytamed ägg
Fyll med paprika, gurka, tomat och persimmon i stavar. Du använder dig av rispapper som du kan köpa via nätet, men även finns i de flesta större matbutiker (vid det asiatiska utbudet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.