Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn. Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock
Smaksatt med mycket fänkål, kumminoch en gnutta mald ingefära ochmed sötma från mörk sirap. Proportionerna i receptet är inte exakta men degen ska bli ganska fast och elastisk, börja hellre med lite för lite mjöl och tillsätt mera vartefter
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans medfänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsalladmed persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenoch tomaterna med aluminiumfolie
Torsk- och hummersoppa med smak av stjärnanisDu behöver. Torsk- och hummersoppa. Fräs purjolöken i lite olja, slå på grädden och hummerfonden, låt sjuda ihop och smaka av med salt och vitpeppar
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålenmed tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkålmed tomatsås och gremolata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.