Fräs lök, vitlök och curry i matfett i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på ananasbitarna med sitt spad och bananen delad i små bitar
Hej hopp. Nu är det dags för ett recept i husmanskostanda – fast en snabbvariant. Kåldolmar, köttfärslimpa och långkok i all ära, men på vardagar behöver man ofta något snabbt i magen och då äter den här lilla grytan att ta till
Jag använde kvarg med 0,1% fett och fetaost med 10% fett för att hålla ner kalorierna men självklart kan du köra med högre fetthalt, speciellt om du kör en låg kolhydrat/hög fett diet typ LCHF
Idag blir det husmanskost till middag, Wallenbergare, potatismos och hemmagjord lingonsylt. Tyvärr missade jag att ärtorna var slut så jag får vara utan
Gratinerat potatismos ser ju inte särskilt läckert ut. Så är det bara. Vilken tur då att det smakar så mycket bättre, för det är ju ändå viktigast om man skulle tvingas välja mellan utseende och smak
Long time no see. Haft ett uppehåll i bloggen men kanske får jag liv i den igen. Framöver kommer jag nog sikta in mig ganska mycket på billig husmanskost i bloggen, vi får se vad det resulterar i
En mycket uppskattad rätt som med lite förberedelser går fort att göra. Ingredienser till 4 personer500gr köttfärs ekologisk1 klyfta vitlök1 gul lök finhackad1 burk krossade tomterca
Alltså det börjar ju likna filmen "Julie och Julia" här i vårt kök, har ni sett den. Den om Julie som får en livskris och bestämmer sej för att prova alla recepten i Julia Childs kokbok "Mastering the Art of French Cooking"
Efter avfrostningen av frysen hittade jag filodeg och beslöt mig för att de skulle användas. Jag är inte så glad för filodeg eftersom den bara går sönder och jävlas med mig