Ett av mina barn som är väldigt petig med godis fullkomligt slukade dessa. Receptet kommer från en väninna som är raw-foodare och riktigt duktig på det
Nästansom pepparkaksdeg. Och fredagsfeelingen har infunnit sig precis som vanligt och jag ser fram emot en både mysig och aktivitetsfylld första adventshelg där jag bland annat ska medverka på en julmarknad och hålla café, förhoppningsvis hinna träffa fina vänner från Oskarshamn, frottera mig med en annan fin vän som landar från Stockholm någon gång under helgen och fira min mor som fyller år
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Ja, kan ni tänka er att både sambon och jag sa att dagens bullar smakade nästansom kött. Han tyckte bara att det saknades den där känslan av små fettkulor som kan märkas i färs
Dessa två olika proteinpulver blandar jag ihop i en stor bunke och häller sen tillbaka i förpackningarna, och den enkla anledningen till att jag gör det är för att Hampaprotein inte är särskilt gott, men det är däremot Amazing Meal, men tyvärr är det sistnämnda nästan dubbelt så dyrt så genom att blanda får jag BÅDE den goda smaken OCH ett bättre pris
Det blir nästansom wienerbröd. Här är ett recept på långpannevetebröd som är jättegott och festligt. Blanda till degen ”som vanligt” (som en vanlig vetedeg alltså) och låt den jäsa i en halvtimme
Häll kolasås på kakorna, som har svalnat. blev de här kakorna. Receptet har jag fått av svärmor,och jag gjorde dem glutenfria, men man kan också göra dem med vanligt mjöl
Som att stjäla godis från ett barn, fast lite tvärtom. Jäkligt lätt recept det här, känns som en bra mjukstart för mig som i princip har varit borta från köket i en månad
Det som är så bra med denna måltid är att den nästan är ännu godare dagen efter. För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.