Chocklad och hallon tårta
matochannatgott
matochannatgott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 150 g smör och
  • 50 g mörk blockchocklad
  • 3. Vispa ihop
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 180 g ca 18-25 min Ytan ska se färdig gräddad ut men den är kladdig
  • 7. Ta ut den och låt den svalna innan du lägger på dom andra lagren
  • 100 g mörk blockchocklad och 1dl grädde i en kastrull
  • 3/4 dl grädde inte för hårt men absolut inte för löst
  • 2 äggvitor och 3msk socker (spara en ägg gula)
  • 1 blötlagt geleatinblad
  • 125 g hallon i en kastrull ca 1.5dl
  • 35 g socker ca 3.5msk
  • 1/2 tsk citronsaft (jag tog från flaska)
  • ha
  • och
  • 3 dl mjölk och 7.5msk pulver marsansås (den ska vara fast)
  • 6. Ställ in i kylskåp tills allt har blivit kallt och stelnat
  • 1. Lägg först på halloncompotten
  • CHOCKLAD
  • 1 min ta ut och kolla om den går att
  • röra runt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.