Potatismos är gott till strömmingen. Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strömming till fyra personer. Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Recept och Foto. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
4 1 kg potatis Senapsröra skalet av 1 citron 1 dl senap 1 tsk socker 1 krm salt 1/2 krm peppar Strömming 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 dl ströbröd 1 tsk salt 3 msk margarin Stuvad purjolök 1 purjolök 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg upp potatismos, strömmingoch lök på en tallrik. Eller strömming. Som när man till exempel rotar runt i fiskdisken i affären och plötsligt dyker på sillfiléer
Ta upp strömmingen ur marinaden och torka lätt med hushållspapper. Lägg i ett fat och en tyngd över. Häll av vätskan från gurkan och tillsätt florsocker, ättika och persilja
4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.