Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Skinn-Pers ansjovis

Skinn-Pers ansjovis

Blanda samman kryddorna. Skölj fisken och varva den hel med kryddblandningen. Fyll på vartefter med lagen
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Jankas ankgryta

Jankas ankgryta

Rensa ankskrovet från kött och skär ner annat överblivet ankkött i mindre bitar. Blanda ner majskorn, ankkött och resterna av frukten i den överblivna såsen
Berlinermunkar

Berlinermunkar

Jag har ju gjort falska sådana här tidigare, men nu blir det äkta vara - mums. =). Deg 1. 1,75dl mjölk. 25g jäst
Helstekt rimmat sidfläsk

Helstekt rimmat sidfläsk

Igår kom Marco hem med en bit rimmat fläsk och 1/2 rödkålshuvud. Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
Bredbar leverpastej

Bredbar leverpastej

Varför äta leverpastej från butiken som är full av stärkelse, socker och tillsatser - när man ganska enkelt kan göra egen pastej som är full av protein, fett och mineraler
Glutenfritt formbröd

Glutenfritt formbröd

Det är därför jag alltid anger vilka mjöler som ingår i mina bröd då det ofta använda uttrycket” ljus glutenfri mix” kan ge hur olika smaker som helst
Majsbröd

Majsbröd

Det här recept ger ett härligt sätt och saftigt majsbröd, eller cornbread som det kallas i USA. Passar till lite saltare mat, som grillat eller en god stek, men kan med fördel avnjutas till en kopp te eller varför inte ett glas mjölk
Annalisas pannbiffar

Annalisas pannbiffar

När jag gör pannbiffar så brukar jag alltid köra på min mormor Annalisas recept. Hon gör alltid biffarna på bara nötfärs och har ingen lök eller ägg i biffarna heller