Finhacka och fräs schalottenlökarna i smör, blanda i socker och låt detkaramelliseras. Tillsätt rödvinet och reducera (koka ned) blandningen till ungefär en tredjedel
Härliga påsk. -) Godis och godsaker i mängder. vi trivs. Firar med ena familjen idag och den andra imorgon så vi har uppdraget att baka någonting till båda middagarna
Hemmagjorda proteinbars har varit ett stående inslag som mellanmål både i veckorna och som när vi åker iväg någonstans de senaste åren, i våras bestämde jag mig dock för att se om jag kunde ta dem ett steg vidare för att få i mer protein och samtidigt hålla den totala energimängden konstant eller till och med få den lite lägre
Busenkel, och mycket mycket gott. Jag hade en lamstek på lite över en kilo. Kvällen innan smörjade jag in den med olivolja, salt, peppar, massor av vitlök och timjan
Jag gillar verkligen Jamie Oliver och jag har en känsla av att jag inte är ensam om det. Hans mat ser god ut och verkar rätt okomplicerad att göra, man blir helt enkelt sugen på att laga mat
Vad sägs om lite värmande husmanskost så här i mellandagarna. Idag bjuder jag på ett långkok med högrev och rotfrukter, där man smaksätter med så mycket pepparrot man själv tycker
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Här kommer som utlovat en rapport från veckans utmaning. att göra egen bearnaisesås. Man kan väl säga att det gick så där, ingen direkt katastrof men heller inte någon speciellt lyckad sås